charming - онтологија

петимија повеќе

Вид збор: Придавка
жален, страден, мил, гален
Примери:
Имала мајка сина петимија.

шармантен повеќе

шармантни
Вид збор: Придавка
Привлечен, допадлив, мил, симпатичен, што предизвикува восхит.