chasmophyte - онтологија

хазмофит повеќе

мн. хазмофити
Вид збор: Именка, машки род
(обично мн.) Растенија со јаки корења што живеат врз варовни карпи, меѓу карпести пукнатини и камења.
Употреба: Ботаника