cinemascope - онтологија

кинемаскоп повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Вид кинематографска техника за прикажување филмови на голем екран.
Употреба: Сцена

синемаскоп повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Кино со широк екран.