cluster - онтологија

грозд повеќе

мн. гроздови
Вид збор: Именка, машки род
Разни предмети, организми и сл. собрани во една целина, во вид на грозд.
Албански: kalavesh, tog
Употреба: Преносно значење

кластер повеќе

мн. кластери
Вид збор: Именка, машки род
група, здружение, здружување
Употреба: Економија
Група од повеќе компјутери што работат заеднички на иста задача.
Употреба: Информатика

чикер повеќе

мн. чикери
Вид збор: Именка, машки род
Нешто што е како грозд што го има многу на едно место.