cognitive - онтологија

когнитивен повеќе

когнитивниот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со спознавањето.

спознаен повеќе

Види и: спознае (св.)
спознајниот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) спознае