collectivism - онтологија

колективизам повеќе

(едн.) колективизмот
Вид збор: Именка, машки род
Принцип на заемна помош и соработка на луѓето од еден колектив, преданост кон општите интереси.
Албански: kolektivizëm
Општествено-економски систем во кој основните средства за производство се во заедничка, во општествена или државна сопственост.
Албански: kolektivizëm
Употреба: Економија