combined collective - онтологија

комбинат повеќе

мн. комбинати
Вид збор: Именка, машки род
Големо производствено претпријатие во кое cо технолошкиот процес се обединети повеќе помали претпријатија од различни производствени гранки.
Албански: kombinat
Употреба: Економија , Историја