comment - онтологија

коментар повеќе

мн. коментари
Вид збор: Именка, машки род
Објаснување, толкување на некаков текст.
Албански: koment
Искажано мислење, забелешка за некоја постапка, за некоја личност или за некој настан.
Албански: koment
Новинарски текст во кој се објаснува суштината, смислата на определен актуелен настан или политички потег.
Албански: koment, kumtesë