commentary - онтологија

глоса повеќе

мн. глоси
Вид збор: Именка, женски род
Краток полемички коментар во јавен медиум за актуелно случување.
Албански: komentar
Употреба: Литература

коментар повеќе

мн. коментари
Вид збор: Именка, машки род
Објаснување, толкување на некаков текст.
Албански: koment
Новинарски текст во кој се објаснува суштината, смислата на определен актуелен настан или политички потег.
Албански: koment, kumtesë