commercial - онтологија

комерцијален повеќе

комерцијални
Вид збор: Придавка
Што е поврзан, што се однесува на комерција, трговија.
Албански: komerciale
Употреба: Економија
Што е пресметан да донесе добивка, а е без други квалитети (естетски, уметнички).
Албански: komercial
Употреба: Економија , Преносно значење