comparable - онтологија

напореден повеќе

напоредниот
Вид збор: Придавка
Што е споредлив, заменлив со друг, што се случува истовремено со друг.

споредлив повеќе

споредливи
Вид збор: Придавка
Кој може да се спореди.
Примери:
Тешко споредлив.