competitive - онтологија

конкурентен повеќе

конкурентни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на конкуренција.
Албански: konkurrues
Употреба: Економија
Што ги исполнува условите за да учествува во конкуренција.
Албански: konkurrues
Употреба: Економија

конкурентски повеќе

конкурентскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на конкурент и на конкуренција.