competitor - онтологија

конкурент повеќе

мн. конкуренти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што влегува во конкуренција, што конкурира некому.

натпреварувач повеќе

мн. натпреварувачи
Вид збор: Именка, машки род
Учесник во натпреварување.
Употреба: Спорт