complain - онтологија

жала повеќе

Види и: жали (несв.)
(се) жалат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) жали
Албански: keqardhje

жали повеќе

жалат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се жали) Се плаче, се поплакува некому.
Албански: ankohem, qahem

испоплаче повеќе

(се) испоплачат
Вид збор: Глагол, свршен
Раскаже некому за своите проблеми, многу се пожали.

оплаче повеќе

оплачат
Вид збор: Глагол, свршен
(се оплаче) се поплаче
Албански: qaj, vajtoj

плаче повеќе

плачат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се плаче) На кого, на што, од кого, од што.
Албански: ankohem

пожали повеќе

пожалат
Вид збор: Глагол, свршен
(се пожали) Се поплаче некому, искаже поплака, незадодолство за (од) нешто.
Албански: ankohem

поплаче повеќе

поплачат
Вид збор: Глагол, свршен
(се поплаче) Се пожали некому.
Албански: ankohem

тапка повеќе

тапкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се тапка) се жали
Албански: ankohem