composition - онтологија

композиција повеќе

мн. композиции
Вид збор: Именка, женски род
Начин на поврзување на елементите и деловите на едно уметничко дело.
Албански: kompozim
музичко дело
Албански: komopozim
Употреба: Музика и танц
Теорија на cоздавање музички дела.
Албански: kompozim
Употреба: Музика и танц
Распоред на разни елементи на определен простор во некоја просторија итн.
Албански: kompozim

состав повеќе

мн. состави
Вид збор: Именка, машки род
Целокупност од делови што образуваат некоја сложена целина; сите материи што влегуваат во некое хемиско соединение.
Албански: përbërje
Сите луѓе од кои се состои некој колектив, група и сл.
Албански: përbërje
работа, дело
Албански: vepër
Употреба: Литература