comprehensible - онтологија

восприемлив повеќе

восприемливиот
Вид збор: Придавка
Лесно сфатлив или усвојлив.
Употреба: Книжевен збор

воспримлив повеќе

воспримливиот
Вид збор: Придавка
Што лесно се сфаќа, се прима.

достапен повеќе

достапниот
Вид збор: Придавка
Што е разбирлив, сфатлив.
Албански: i kapshëm

разбирлив повеќе

разбирливи
Вид збор: Придавка
Достапен за разбирање, јасен.
Примери:
Се задржуваше на тешко разбирливите места.

сфатлив повеќе

сфатливи
Вид збор: Придавка
Кој може да се сфати.