comprise - онтологија

брои повеќе

бројат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Содржи, има, се состои од определен број.
Албански: përmban

опсегне повеќе

опсегнат
Вид збор: Глагол, свршен
Опфати, зафати нешто од cите страни.

опфати повеќе

опфатат
Вид збор: Глагол, свршен
Вклучи нешто или некого во составот на нешто.
Албански: përfshij

прави повеќе

прават
Вид збор: Глагол, несвршен
Влегува во состав, формира некоја целина.

содржи повеќе

содржат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се содржи) Се наоѓа во нешто, влегува во составот на нешто.
Албански: përmban