concert pitch - онтологија

камертон повеќе

мн. камертони
Вид збор: Именка, машки род
Тон според кој се штимаат музичките инструменти, утврдена висина на тонот.
Германски: Kammerton Албански: kamerton
Употреба: Музика и танц
Мал, музички уред што го дава основниот тон и служи за штимање на музички инструменти.
Германски: Kammerton Албански: kamerton
Употреба: Музика и танц