confiscate - онтологија

заплени повеќе

запленат
Вид збор: Глагол, свршен
Одземе стока, имот по определен законски пат, изврши заплена, конфискува.
Албански: konfiskon
Употреба: Правда

конфискува повеќе

конфискуваат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изврши, врши конфискација, запленува, заплени.