consumer - онтологија

консуматор повеќе

Види и: консумент (м.)
мн. консуматори
Вид збор: Именка, машки род
Потрошувач, купувач на стока.
Албански: konsumator
Употреба: Економија

консумент повеќе

Види и: консуматор (м.)
мн. консументи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што консумира, потрошува, купува некоја стока.
Албански: konsumator
Употреба: Економија

купувач повеќе

мн. купувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што купува нешто.
Албански: blerës
Употреба: Економија

потрошувач повеќе

мн. потрошувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што троши (пари, стока, енергија).
Албански: konsumator
Употреба: Економија

потрошувачки повеќе

Види и: потрошувач (м.)
потрошувачки
Вид збор: Придавка
Што се однесува на потрошувач; што му служи на потрошувачот.
Албански: konsumatori, konsumues
Употреба: Економија