consumption - онтологија

консумација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Земање како храна, потрошувачка во исхраната.
Албански: konsum

потреба повеќе

мн. потреби
Вид збор: Именка, женски род
Тоа што е потребно, неопходно.
Албански: nevojitet
Употреба: Економија

потрошувачка повеќе

(едн.) потрошувачката
Вид збор: Именка, женски род
Процес на трошење на природните и на произведените добра, стоки заради задоволување на индивидуалните или колективните потреби.
Албански: konsum
Употреба: Економија

сушица повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Туберкулоза на белите дробови.
Употреба: Медицина