continue - онтологија

затера повеќе

Види и: тера (несв.)
затераат
Вид збор: Глагол, свршен
(се затера) се тера
Албански: vazhdoj

надоврзе повеќе

надоврзат
Вид збор: Глагол, свршен
(се надоврзе) Продолжи расправа, се искаже на определена тема; додаде кон своето или кон искажувањето на други.
Албански: ndërlidhem
Употреба: Преносно значење

потече повеќе

потечат
Вид збор: Глагол, свршен
Продолжи непрекинато да се одвива.
Албански: vazhdon
Употреба: Преносно значење

продолжи повеќе

продолжат
Вид збор: Глагол, свршен
Нешто што било во тек направи да трае и понатаму (до завршување).
Албански: vazhdon

тера повеќе

тераат
Вид збор: Глагол, несвршен
продолжува
Албански: vazhdon