conversion - онтологија

вероломност повеќе

мн. вероломности
Вид збор: Именка, женски род
Вероломна постапка.
Албански: pabesueshmëri
Употреба: Религија

конверзија повеќе

мн. конверзии
Вид збор: Именка, женски род
Замена на едно нешто со друго.
Албански: konvertim, shëndërrim
Во банкарството - замена на една валута со друга.
Албански: konvertim
Употреба: Економија
Промена на условите на стар заем или замена со друг (под нови услови).
Албански: konvertim
Употреба: Економија