coproduction - онтологија

копродукција повеќе

мн. копродукции
Вид збор: Именка, женски род
Заедничко производство, соработка на два или повеќе партнери во инвестициски проекти или во производство на стоки за пазарот (обично во производството на филмови).
Албански: koproduksion
Употреба: Економија