cormorant - онтологија

корморан повеќе

мн. корморани
Вид збор: Именка, машки род
Голема птица со темна боја и со cилен клун што се храни со риби и се искористува од рибарите при риболов; црн пеликан;
Латински: Phalacrocorax carbo
Употреба: Зоологија

нор повеќе

мн. норови
Вид збор: Именка, машки род
Водна, езерска птица, корморан.
Латински: Phalacrocorax graculus
Употреба: Зоологија