corn bread - онтологија

мумурузница повеќе

мн. мумурузници
Вид збор: Именка, женски род
Леб направен од пченкарно брашно.
Албански: bukë misri
Употреба: Дијалектен збор , Гастрономија

пешник повеќе

мн. пешници
Вид збор: Именка, машки род
Пченичен леб со тркалезна форма потквасен со маја.
Албански: lloj buke
Употреба: Гастрономија

пченкарник повеќе

мн. пченкарници
Вид збор: Именка, машки род
Леб од пченкарно брашно.
Албански: bukë misri
Употреба: Гастрономија

пченкарница повеќе

мн. пченкарници
Вид збор: Именка, женски род
Вид леб приготвен од пченкарно брашно.
Албански: bukë misri
Употреба: Гастрономија

царевница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
пченкарен леб, пченкарник
Албански: bukë misri, bukë e kallambojt
Употреба: Гастрономија