corrective - онтологија

коректив повеќе

мн. корективи
Вид збор: Именка, машки род
Тоа што поправа, дотерува; тоа што подобрува, што усовршува.

поправен повеќе

Види и: поправи (св.)
поправни
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) поправи

поправителен повеќе

Види и: поправен (прид.)
поправителниот
Вид збор: Придавка
поправен
Употреба: Ретко