cow - онтологија

крава повеќе

мн. крави
Вид збор: Именка, женски род
Израснато женско говеда, женката на бикот.
Латински: Воѕ vacca Албански: lopë
Употреба: Земјоделство , Зоологија
Крупна, трома жена.
Албански: lopë, grua e plogët
Употреба: Пејоратив , Разговорно