crave - онтологија

загори повеќе

Види и: гори (несв.)
загорат
Вид збор: Глагол, свршен
Почувствува силна жед или потреба од нешто.
Албански: digjem
Употреба: Преносно значење

изгори повеќе

изгорат
Вид збор: Глагол, свршен
Сака нешто.
Албански: dëshiroj
Употреба: Преносно значење

ламти повеќе

ламтат
Вид збор: Глагол, несвршен
Пројавува алчност за нешто.
Албански: lakmoj

настрви повеќе

настрват
Вид збор: Глагол, свршен
(се настрви) Се навикне на стрв (за животно).
Албански: ndërsej

острви повеќе

Види и: настрви (св.)
острват
Вид збор: Глагол, свршен
настрви