creditor - онтологија

доверител повеќе

мн. доверители
Вид збор: Именка, машки род
заемодавач, кредитор
Албански: kreditor
Употреба: Економија

кредитор повеќе

мн. кредитори
Вид збор: Именка, машки род
Тој што дава кредит.
Албански: kreditor, kredidhënës
Употреба: Економија

поверител повеќе

Види и: доверител (м.)
мн. поверители
Вид збор: Именка, машки род
доверител