crocodile - онтологија

крокодил повеќе

мн. крокодили
Вид збор: Именка, машки род
Големо водно животно слично на гуштер што живее во водите на тропските предели, а телото му е покриено со тврда ковчести крлушки.
Латински: Crocodilia
Употреба: Зоологија

крокодилче повеќе

Види и: крокодил (м.)
мн. крокодилчиња
Вид збор: Именка, среден род
Младо од крокодил.
Употреба: Зоологија
крокодил