dealer - онтологија

дилер повеќе

мн. дилери
Вид збор: Именка, машки род
Берзански агент што се занимава со купување на вредносни хартии и други стоки од свое име и за своја сметка.
Албански: agjent burse
Употреба: Економија
Растурач, продавач на дрога непосредно до корисникот.
Албански: diler, shpërndarës droge
Употреба: Правда , Разговорно

комерцијалец повеќе

мн. комерцијалци
Вид збор: Именка, машки род
Специјалист за трговски работи.
Албански: komercialist, tergëtar
Употреба: Економија , Разговорно