deceased - онтологија

загинат повеќе

Види и: загине (св.)
загинатиот
Вид збор: Придавка
Тој што загинал.

мртов повеќе

мртва
Вид збор: Придавка
За ден на мртвите, во состави.
Албански: i vdekur
Употреба: Црковен термин

покоен повеќе

покојни
Вид збор: Придавка
умрен, починат
Албански: vdekur

починат повеќе

починати
Вид збор: Придавка
Што е умрен.