decent - онтологија

добар повеќе

добри
Вид збор: Придавка
За семејство, род - чесен, почитуван.
Албански: i ndershëm

коректен повеќе

коректниот
Вид збор: Придавка
Што е човечен, учтив, пристоен.

намузлија повеќе

немен.
Вид збор: Придавка
Што има намуз, чесен.
Турски: namuslu
Употреба: Архаизам

приличен повеќе

приличниот
Вид збор: Придавка
пристоен

пристоен повеќе

пристојни
Вид збор: Придавка
Што е во согласност со прифатените норми на однесување.
учтив, љубезен

разумен повеќе

разумни
Вид збор: Придавка
Кој мисли правилно, умен, расудлив.
Примери:
Таа е многу разумна мома.

рзлија повеќе

Вид збор: Придавка
чесен