dedication - онтологија

посвета повеќе

(едн.) посветата
Вид збор: Именка, женски род
Натпис на книга или друга творба во кој се посочува личноста на која е посветена.
Албански: dedikim
Уводен дел во литературна творба со обраќање кон личноста во чија чест е напишана.
Албански: dedikim
Употреба: Литература