deer - онтологија

елен повеќе

мн. елени
Вид збор: Именка, машки род
Четириножно, тревопасно диво животно од родот копитари (преживари) со разгранети рогови кај мажјакот.
Латински: Cervus elaphus Албански: dre, kaproll
Употреба: Зоологија

кошута повеќе

мн. кошути
Вид збор: Именка, женски род
женката на еленот
Латински: Сеrva
Употреба: Зоологија

срндак повеќе

мн. срндаци
Вид збор: Именка, машки род
машка срна
Употреба: Зоологија

срнче повеќе

Вид збор: Именка, среден род
срна