defendant - онтологија

браненик повеќе

мн. браненици
Вид збор: Именка, машки род
Осомничено или обвинето лице кое има бранител.
Употреба: Правда

туженик повеќе

мн. туженици
Вид збор: Именка, машки род
Оној што е тужен.
Употреба: Правда