delinquency - онтологија

деликвенција повеќе

мн. деликвеции
Вид збор: Именка, женски род
Свесно и сакано поведение, коешто е спротивно на општествените правила.
Употреба: Правда

престапништво повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Вршење престапи како појава во општествениот живот.
Употреба: Правда