dentist - онтологија

дентист повеќе

мн. дентисти
Вид збор: Именка, машки род
заболекар
Употреба: Медицина

забар повеќе

мн. забари
Вид збор: Именка, машки род
Лекар за болести на забите.
Употреба: Медицина

заболекар повеќе

Види и: забар (м.)
мн. заболекари
Вид збор: Именка, машки род
забар
Употреба: Медицина

стоматолог повеќе

мн. стоматолози
Вид збор: Именка, машки род
Специјалист по стоматологија.
Употреба: Медицина