dentistry - онтологија

забарство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Дел од медицината што се занимава со болестите и лекувањето на забите.
Употреба: Медицина

заболекарство повеќе

Види и: забарство (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
забарство
Употреба: Медицина

стоматологија повеќе

(едн.) стоматологијата
Вид збор: Именка, женски род
Наука за болестите на усната празнина.
Употреба: Медицина