devastating - онтологија

поразен повеќе

поразени
Вид збор: Придавка
Што вчудовидува, запрепасува.

поразителен повеќе

Види и: поразен (прид.)
поразителни
Вид збор: Придавка
поразен
Употреба: Книжевен збор

разнебитувачки повеќе

Види и: разнебити (св.)
разнебитувачкиот
Вид збор: Придавка
Што може да разнебити, што разнебитува.