development - онтологија

развивање повеќе

Види и: развива (несв.)
(едн.) развивањето
Вид збор: Именка, среден род
(се) развива
Албански: zhvillim

развиеност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
развиен
Примери:
Развиеноста на индустријата.

развитие повеќе

Вид збор: Именка, среден род
развиток
Употреба: Архаизам

развиток повеќе

(едн.) развитокот
Вид збор: Именка, машки род
Процес на преминување на една состојба во друга, посовршена.
Албански: zhvillim

развој повеќе

(едн.) развојот
Вид збор: Именка, машки род
развиток
Албански: zhvillim

тек повеќе

мн. текови
Вид збор: Именка, машки род
Кога е нешто во процес на извршување, на развој.
Албански: zhvillim