dig in - онтологија

укопа повеќе

укопаат
Вид збор: Глагол, свршен
Гради нешто со ископување земја, под нивото на околината.
Гради утврдување под нивото на околината, прави окоп, ров.
Употреба: Воен термин
(се укопа) Се утврдува под нивото на околината.
Употреба: Воен термин