dislocated - онтологија

изместен повеќе

изместениот
Вид збор: Придавка
Што не е на своето место.

шинат повеќе

шинати
Вид збор: Придавка
Повреден со измесување на злоб на раката, стапалото, ногата.
Употреба: Медицина