dismiss - онтологија

демисионира повеќе

демисионираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Отпушти, отпушта од служба.
Албански: demisionoj
Употреба: Административен термин

отпушти повеќе

отпуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде некому отказ од работа.
Албански: shkarkoj

распушти повеќе

распуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Дозволи да се разотидат; ослободи од служба.
Албански: shkarkoj