district attorney - онтологија

обвинителство повеќе

(едн.) обвинителството
Вид збор: Именка, среден род
Државен орган што има должност да ја заштитува и контролира исправноста на работата на сите државни органи и организации и да ги гони извршителите на кривични дела.
Употреба: Правда