dive - онтологија

жмурне повеќе

Види и: нурне (св.)
(се) жмурнат
Вид збор: Глагол, свршен
(се) нурне

нарони повеќе

наронат
Вид збор: Глагол, свршен
(се нарони) Со ронење се задоволи, помине долго време во ронење.
Албански: zhytem
Употреба: Спорт

норка повеќе

Види и: нурка (несв.)
(се) норкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) нурка

норне повеќе

Види и: нурне (св.)
(се) норнат
Вид збор: Глагол, свршен
се нурне

нура повеќе

(се) нураат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) нурка
Албански: zhytem

нурка повеќе

(се) нуркаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Плива под површината на водата.
Албански: zhys

нурне повеќе

(се) нурнат
Вид збор: Глагол, свршен
Влезе, се потопи под површината на водата.
Албански: zhytem

понура повеќе

(се) понураат
Вид збор: Глагол, свршен
Нурка малку, покусо време.