donation - онтологија

бир повеќе

мн. бирови
Вид збор: Именка, машки род
Тоа што го давале верниците на манастир или на свештеник, давачка во пари или прехранбени продукти.
Турски: bir
Употреба: Архаизам , Црковен термин

донација повеќе

мн. донации
Вид збор: Именка, женски род
Подарок, подарување, акт на донирање.

прилог повеќе

мн. прилози
Вид збор: Именка, машки род
Помош, дар, принос во пари и сл. што обично се дава во хуманитарни цели.
Албански: donacion, kontribut