donator - онтологија

дарувач повеќе

Види и: дарител (м.)
мн. дарувачи
Вид збор: Именка, машки род
дарител

донатор повеќе

мн. донатори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што подарува, што донира сопствени средства за помош на заедничко корисни работи.

приложник повеќе

мн. приложници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што дава прилог, дар, помош.