drake - онтологија

паток повеќе

Види и: патор (м.)
мн. патоци
Вид збор: Именка, машки род
патор

патор повеќе

Види и: патка (ж.)
Вид збор: Именка, машки род
патка
Употреба: Зоологија , Ретко

шаток повеќе

Види и: шатор (м.)
мн. шатоци
Вид збор: Именка, машки род
Машка шатка.

шатор повеќе

мн. шатори
Вид збор: Именка, машки род
машко од шатка
Албански: rosak
Употреба: Зоологија